Δελτίο Τύπου


ΚΟΖΑΝΗ 21-06-2007

 

Προς:

ΣΕΠΕ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σωματεία Σύναμης Εργατικού Κέντρου Ν . Κοζάνης

Μ.Μ.Ε

 

Αριθ. Πρωτ.:

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Το Εργατικό Κέντρο Ν.Κοζάνης, με αφορμή τις συνθήκες του καύσωνα που αντιμετωπίζουμε αυτές τις ημέρες αλλά και μπροστά στο ενδεχόμενο και άλλων, κατά των περίοδο του καλοκαιριού, θεωρεί αναγκαίο να υπενθυμίσει στην Υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας και σε όλους τους Τεχνικούς Ασφάλειας και τους Γιατρούς Εργασίας στους χώρους εργασίας να εφαρμόσουν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται με βάση τις εγκυκλίους 130427/26-6-90 και 140120/24-7-89 του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Να παρθούν τα παρακάτω οργανωτικά μέτρα:

Ø      Δημιουργία διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

Ø      Διαμόρφωση κατάλληλων κλιματιζόμενων χώρων, κυλικείων ή άλλων για την ανάπαυση των εργαζομένων

Ø      Διάθεση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού

Ø      Προγραμματισμός των εργασιών που καταπονούν θερμικά εκτός θερμοκρασιακών αιχμών

Επισημαίνουμε ότι, βάσει της Σ..Σ.Ε Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και συναφών κλάδων, οι σχετικές εργασίες διακόπτονται σε περίπτωση καύσωνα, όταν η θερμοκρασία στο τόπο εργασίας υπερβαίνει τους 38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, ενώ το ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή.

 

ΣΗΜ. Όσοι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα στους χώρους εργασίας,  να επικοινωνούν με την Επιθεώρηση Εργασίας ή με το Εργατικό Κέντρο Ν.Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: