ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 28-07-2008

ΠΡΟΣ :Μ.Μ.Ε

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

 

 Το Εργατικό Κέντρο Ν.Κοζάνης μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, εκφράζει τη βαθιά του λύπη στις οικογένειες και τους συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων στο Πέραμα.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την ανυπαρξία μέτρων και την αδιαφορία των υπευθύνων για τα μέτρα Υγιεινή και Ασφάλειας της Εργασίας με τις εγκληματικές παραλείψεις στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη όπως και σε μία σειρά βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Η αδιαφορία των υπευθύνων να ακούσουν τις προτάσεις των εργαζομένων, οδηγούν σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα , πληρώνοντας φόρου αίματος οι εργαζόμενοι συνεχώς.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Απασχόλησης, να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα αυστηρά που θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την Ασφάλεια και την Υγιεινή των εργαζομένων,  για να σταματήσουν επιτέλους οι θυσίες αίματος των εργαζομένων, υπέρ της κερδοφορίας των κάθε είδους επιχειρηματιών.

Η ανασφάλεια στην εργασία των εργαζομένων ,η πίεση και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για τη λήψη μέτρων για την Ασφάλεια και Υγιεινή της Εργασίας οδηγούν σε προδεγεγραμμένα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων.

 

 

Γραφείο Τύπου Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: