ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΚΟΖΑΝΗ: 06-02-2009

Προς: MME

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο χαμό του εργαζομένου Νίκου Μάρκου, που άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, από ηλεκτροπληξία.

Δυστυχώς ένα νέο τραγικό εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα που συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ.

Για μια ακόμη φορά καλούμε τη ΔΕΗ να πάρει όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας στους εργασιακούς της χώρους, που χαρακτηρίζονται από υψηλή επικινδυνότητα, για να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε συνεχώς νέα θύματα.

 

 

 

Η έλλειψη μέτρων ασφάλειας, ο ελλειπής έλεγχος, η έλλειψη τεχνικού προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας φέρνουν

αυτά τα τραγικά αποτελέσματα, γι΄αυτό είναι αναγκαίο άμεσα η ΔΕΗ να προχωρήσει σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού που είναι απαίτηση των συνδικάτων και των εργαζομένων της περιοχής εδώ και χρόνια.

Τέλος απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Αρμόδιο Υπουργείο Απασχόλησης, να στελεχώσει και να ενεργοποιήσει επιτέλους τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές και τις επιθεωρήσεις εργασίας, ώστε να σταματήσουν πλέον οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή  την ασυδοσία των εργοδοτών.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: