ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΚΟΖΑΝΗ 26-03-2009

ΠΡΟΣ:ΜΜΕ

Η εισοδηματική πολιτική που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, έχει στόχο πάλι τα μόνιμα υποζύγια της χώρας μας που είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Είναι μια άδικη, αντεργατική, αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική, καθαρά ταξική η οποία αφήνει στο απυρόβλητο και στην φορολογική ασυλία, τα μεγάλα εισοδήματα, τους έχοντες και κατέχοντες, τους μόνιμα φοροδιαφυγόντες.

Τα προβλήματα της οικονομίας, δεν αντιμετωπίζονται με πάγωμα των μισθών και των συντάξεων ή επιβάλλοντας κεφαλικούς φόρους, όταν ένα από τα ζητούμενα είναι η ενίσχυση της ζήτησης της οικονομίας. Έτσι επιδεινώνεται το πρόβλημα και η ύφεση στην αγορά.

Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης είναι αναγκαία η αύξηση των πόρων του Δημοσίου, για την προστασία των ανέργων, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, για την υποστήριξη της κοινωνικής ασφάλισης.

Θεωρούμε αναγκαίο και απαραίτητο να αποφασισθεί επιτέλους η φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων των επιχειρηματιών, των εχόντων και μόνιμα φοροδιαφυγόντων.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση ή δεν θέλει την φορολόγηση αυτών που έχουν χρόνια τώρα συσσωρεύσει τον πλούτο υπέρ τους και εις βάρος του κόσμου της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Στις 2 Απρίλη οι εργαζόμενοι της χώρας είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κυρίαρχα αιτήματα:

Ø απόκρουση των απολύσεων και της ανεργίας

Ø να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι

Ø προστασία και ενίσχυση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-04-2009, ΩΡΑ 11:00 π.μ.

Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: