ΚΟΖΑΝΗ 08-03-2010 Προς : Μ.Μ.Ε.

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράσταση του στη εργαζόμενη, άνεργη, νοικοκυρά, μάνα, σύζυγο για το έργο που προσφέρει στη κοινωνία μας. Διότι αναγνωρίζουμε τους τεράστιους αγώνες που καταβάλλει καθημερινά η σύγχρονη Γυναίκα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο ρόλο που της έχουμε αναθέσει.

Φέτος, 8 Μάρτη 2010, στο μέσο της δίνης που βρίσκεται η χώρα μας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αγώνα και διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση:
Οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον κόσμο της εργασίας αναδεικνύουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις τεράστιες αποκλίσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης, καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ανεργία.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε τις βασικές προϋποθέσεις για την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών και να διαμορφώσουμε ένα στέρεο έδαφος στο οποίο μπορούμε να πατήσουμε για να εξοβελίσουμε διακρίσεις, αυθαιρεσίες και παραβιάσεις των δικαιωμάτων, απ' όπου κι αν προέρχονται

Η δύναμη είναι στα χέρια μας, στα συνδικάτα, στη συλλογική διαπραγμάτευση, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στους συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας των φύλων, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους εργαζόμενους.

Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: