ANAKOINVSH

ΚΟΖΑΝΗ 13-12-2010

Προς : Μ.Μ.Ε

Αριθ. Πρωτ.:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης,  καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους , τους άνεργους και όλους τους πολίτες του Νομού, να πάρουν μαζικά μέρος στην Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε στις 15 Δεκέμβρη 2010.

Στις 15 Δεκέμβρη 2010  τα Συνδικάτα απαντούν για μια ακόμη φορά στην άδικη πολιτική που προβλέπεται μέσα και από τον προϋπολογισμό του 2011.

Οι απαράδεκτες δεσμεύσεις του Μνημονίου, που επέβαλαν οι μεγαλοτραπεζίτες και οι μεγαλοεργοδότες του ΣΕΒ και τις οποίες προωθεί η Κυβέρνηση, για την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων μέσα από τη θεσμοθέτηση της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων (υποτίθεται για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο ή δυσχέρεια λόγω κρίσης), είναι φανερό ότι έχουν σαν στόχο την επιβολή των ατομικών εργασιακών σχέσεων, των μισθών πείνας για τους εργαζόμενους και των μηδενικών εργατικών δικαιωμάτων μέσα σε μια αγορά εργασίας – ζούγκλα.

Αντιδρούμε στο πολυνομοσχέδιο σαρωτικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων που επέβαλε η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.Είναι ένα πολυνομοσχέδιο κάκιστο, απαράδεκτο που φορτώνει τα βάρη της κρίσης ξανά στους εργαζόμενους, μιας και καταργεί βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πρόταση που αφορά στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι φωνάζουμε και

Λέμε ΟΧΙ στην εκθεμελίωση του συστήματος των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Λέμε ΟΧΙ στη μονόπλευρη λιτότητα και στις αντεργατικές πολιτικές.

Διεκδικούμε :
• Απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων του Ν.  1876/90

• Σταθερή και πλήρη εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους. Διατήρηση των θέσεων εργασίας και ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και αύξησής του στο 80% του κατώτατου μισθού
• Ενίσχυση του εισοδήματος, ειδικά των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ  την Τετάρτη 15/12/ 2010,
 ώρα 11.00π.μ 

στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: