ΑΠΕΡΓΙΑ 23 02 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

                                                                                              

Εμεις οι απεργοί, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 23/02/2011 στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης δηλώνουμε:

Την έντονη αντίθεση μας, απέναντι στην κυβέρνηση και την τρόϊκα των δανειστών, που υλοποιούν το πιο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Απαιτούμε:

·        Την Κατάργηση των αντεργατικών και αντικοινωνικών διατάξεων

1.      για τις ειδικές επιχειρησιακές ΣΣΕ, τη Διαιτησία, την άρση εγγυήσεων για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και τις αποζημιώσεις απόλυσης των νεοπροσλαμβανομένων

2.      για τις σαρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ, που παραβιάζοντας ευθέως τη συλλογική αυτονομία, επιβάλλουν νέες δραστικές μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, μεθοδεύουν το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίησή τους και ανοίγουν το δρόμο σε απολύσεις προσωπικού.

3.      για την αύξηση του ΦΠΑ για πολλά προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας λαϊκής κατανάλωσης

·        Τον σεβασμό και τη διασφάλιση της συλλογικής αυτονομίας και του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του Ν. 1876/1990.

·        Σταθερή και πλήρης εργασία με δικαιώματα για όλους.

·        Άμεσα μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας.

·        Την  απόκρουση και ακύρωση των διαθεσιμοτήτων της εκ περιτροπής εργασίας και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης και της απόλυσης χωρίς δικαιώματα.

·        Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας με ενεργητικές πολιτικές μετάβασης σε θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.

·        Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και διαμόρφωσή του στο 80% του κατώτατου μισθού. Επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το χρόνο της ανεργίας.

·        Μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων

·         Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

·        Προστασία των δημόσιων κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών, με τη διασφάλιση του Δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας

·        Την πάταξη της ακρίβειας με τη μείωση και όχι αύξηση των τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, εισιτήρια, υπηρεσίες υγείας, οικογενειακής στήριξης, παιδείας, κ.λ.π.)

·        Την απόκρουση κάθε πρότασης για περικοπή και ανατροπή των επικουρικών συντάξεων και της λίστας των ΒΑΕ

·        Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

·        Ενίσχυση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την αυστηρή τιμωρία των αντεργατικών εργοδοτικών συμπεριφορών που καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζομένων με την απειλή απώλειας μισθού και της θέσης εργασίας τους.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: