19 MAH

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης τιμά την μνήμη της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου στις 19 του Μάη.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Οι Έλληνες του Πόντου διώχθηκαν και ξεριζώθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, βασανίστηκαν και σφάχτηκαν από το κράτος των νεότουρκων από το 1914 μέχρι και το 1923.

Η 19η του Μάη, είναι ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής για τους δολοφονημένους Έλληνες του Πόντου, ημέρα θλίψης, ευλάβειας για τον Ελληνισμό του Πόντου, γιατί και σήμερα το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων και του ξεριζωμού αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον Ελληνισμό.

Σήμερα, εμείς αντλούμε δύναμη από τις θυσίες τους, έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό τους, να θυμόμαστε και να τιμούμε. Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους και τιμούμε τη μνήμη τους ενδυναμώνοντας τη διεκδίκηση του αιτήματος της διεθνούς αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας θα αποτελέσει τη δικαίωση των αδικοχαμένων Ποντίων, μια αναγνώριση η οποία όσο δεν συντελείται, αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: