ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Κοζάνη 13/5/2013

Προς: 1. Tον τηλεοπτικό σταθμό Flash

2. M.M.E.

3. Σωματεία μέλη μας

Αναφορικά με τη εκπομπή του Κου Παπαδόπουλου "Κοινωνία Πολιτών" του τηλεοπτικού σταθμού Flash της 12.05.2013 και όσων αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια αυτής, έχω να επισημάνω τα εξής:

α) Το προσωπικό του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης αμείβεται με την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους υπαλλήλους γραφείων (όπως υπογράφηκε πριν τα μνημόνια) και δεν έχει υποστεί καμία από τις μειώσεις, που έχουν επιβληθεί στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα με τις πρόσφατες και παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις (Μνημόνιο 1,2 κλπ).

β) Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης διαθέτει συγκεκριμένους πόρους που καλύπτουν εξ ολοκλήρου την μισθοδοσία και μέρος των λειτουργικών αναγκών, 1) από την πρώην Εργατική Εστία, τώρα ΟΑΕΔ και 2) από τα Σωματεία μέλη του, οι οποίοι εισπράττονται σε ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προσπαθεί εντός των πλαισίων του εφικτού να καταβάλει τους μισθούς και τις λοιπές ασφαλιστικές εισφορές στο προσωπικό.

γ) Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης έχει αποδείξει τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, ότι βρίσκεται δίπλα στον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα ενεργά και όχι παθητικά. Κάθε ενδιαφερόμενος και κάθε ένας, ο οποίος επιθυμεί να προβεί σε σωστή δημοσιογραφική έρευνα και όχι σε απλές ανεδαφικές καταγγελίες έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου, και για την αγωνιώδη προσπάθεια για την προστασία των εργασιακών κεκτημένων.

Στα πλαίσια της δημοκρατίας και της αυστηρής κριτικής, που πρέπει να ασκείται ιδιαίτερα σε αυτές τις εποχές, είναι απαραίτητος ο διάλογος. Καταγγελίες ή "ειδήσεις", που προφανέστατα γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού, μας αφήνουν αδιάφορους.

Λησμονείται, βέβαια, το γεγονός, ότι σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να καλείται ο άμεσα ενδιαφερόμενος, όταν πρόκειται μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής να "καταγγελθεί" κάτι τόσο σοβαρό, όπως είναι όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Τα γεγονός ότι, όπως επιβάλλει στοιχειωδώς η δημοσιογραφική δεοντολογία ουδέποτε κλήθηκα ή έστω κάποιος από τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και ουδέποτε ειδοποιηθήκαμε προκειμένου να ασκήσουμε το απόλυτα δημοκρατικό δικαίωμα του αντιλόγου, μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι άλλοι ήταν οι στόχοι της εκπομπής.

Αθ. Τολιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: