ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΚΟΖΑΝΗ 26-08-09

ΠΡΟΣ:MME

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που από την Παρασκευή 21 Αυγούστου βιώνουν την καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα.

Η τεράστια οικολογική-περιβαλλοντική καταστροφή πλήττει για άλλη μια φορά την χώρα μας, χωρίς να μας έχουν γίνει μάθημα οι προηγούμενες πυρκαγιές, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα προστασίας του εθνικού μας πλούτου.

Κάθε καλοκαίρι τα ίδια, χωρίς να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα πρόληψης ή η εμπειρία να μας εξοπλίζει με γνώση για να αντιμετωπίσουμε ανάλογες καταστάσεις.

Κάθε χρόνο μεγαλόστομες διακηρύξεις ότι φέτος είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές. Κάθε καλοκαίρι όμως βιώνουμε μεγαλύτερες καταστροφές του δασικού μας πλούτου.

Δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους πυροσβέστες μας, μόνιμους και εποχικούς, στους πιλότους, στις εθελοντικές ομάδες, στους εργαζόμενους τις τοπικής αυτοδιοίκησης, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ και σε όλους τους απλούς πολίτες που έδωσαν την μάχη με τις μεγάλες πυρκαγιές και δίνουν την μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές και να διασφαλίσει με απόλυτο τρόπο ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε καταπάτηση και δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων στα καμένα.

Το πράσινο, το δάσος, το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, είναι η ζωή μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: