ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν. 4024/2011 ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37

IMG_1440  IMG_1442 IMG_1436

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Σωματείων του Ιδιωτικού Τομέα για το νέο δύσκολο και βάρβαρο εργασιακό περιβάλλον που δημιουργείται μετά την ψήφιση του Ν. 4024/2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης.

Αναλύθηκε το άρθρο 37 που τροποποιεί τον Ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, με το οποίο συστήνονται οι ενώσεις των εργαζομένων που είναι μορφώματα συλλογικής έκφρασης και παραβιάζουν τη βούληση και θέληση των εργαζομένων και καταργούν στην ουσία τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Αναλύθηκαν επίσης οι επιπτώσεις που έχουν στις Συλλογικές διαπραγματεύσεις η κατάργηση τις ισχύος της ευνοϊκότερης ρύθμισης και τις υποχρεωτικής επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για όσο χρόνο διαρκεί το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, στραγγαλίζοντας το θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε να ενταθεί ο αγώνας στο προσεχές διάστημα, ο συνδικαλιστικός και νομικός συντονισμός των ενεργειών για την παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Παράλληλα με κάθε τρόπο συνδικαλιστικό, αγωνιστικό, πολιτικό, νομικό θα ενταθεί η αμφισβήτηση των αυθαίρετων, επώδυνων και βάρβαρων μέτρων που είναι μόνιμου χαρακτήρα και είναι σε πλήρη αντίθεση με τη συνταγματική τάξη της χώρας και τη δέσμευση της από διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: