ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

 stash-ergasias-2 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

O αγώνας των εργαζομένων κατά των εκβιαστικών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικα, που με μεγάλη ευκολία υλοποιεί η Κυβέρνηση, συνεχίζεται.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά του νέου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, εναντίον κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης και των δανειστών για κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας.

Σήμερα συμμετέχουμε με όλα τα συνδικάτα στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης.

Τα συνδικάτα στην Ελλάδα ενώνουν τη φωνή τους για ακόμη μία φορά με αυτά της Ευρώπης κατά των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, απαιτώντας ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και θα εντείνουμε τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος”.

Τα μέτρα που κατατέθηκαν στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αποτελούν τη χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας.

Η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η πλήρης αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας υποβαθμίζουν δραματικά κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε θεσμό εργατικής και κοινωνικής προστασίας.

Οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται και τον εκβιασμό αυτό κανείς δεν μπορεί να τον ανεχθεί.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αρνούνται να αποδεχθούν αυτήν τη βαρβαρότητα των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται εκβιαστικά στη χώρα από τους δανειστές της Τρόικα, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για να τεθεί φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.

Αντιδρoύμε στην κυβερνητική πολιτική με τα αλλεπάλληλα άδικα, σκληρά και μονομερή μέτρα που αποδομούν τις εργατικές συλλογικές κατακτήσεις και το Κοινωνικό Κράτος, καταλύουν τον συνταγματικό χάρτη της χώρας και διαλύουν κάθε έννοια και θεσμό εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Τα οριζόντια βάναυσα αντεργατικά μέτρα, έχουν δραματικές συνέπειες στη ζωή μας στη ζωή των εργαζομένων της χωρας μας.

Οι επιπτώσεις των μέτρων αποτυπώνονται στη βίαια υποβάθμιση του επιπέδου των εργαζομένων, των συνταξιούχων, ενω μέσω της κατάλυσης της συλλογικής αυτονομίας, που επέρχεται μέσω της διάλυσης στην ουσία του ΟΜΕΔ αλλά και των κανόνων παράτασης της ισχύος των ΣΣΕ οδηγεί την διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο και κάνει τον εργοδότη πανίσχυρο και κυρίαρχο.

Ετσι ολοκληρώνεται η κατάλυση στοιχειωδών κανόνων προστασίας των εργαζομένων σε μια πλήρη απορρυθμισμένη και χαώδη αγορά εργασίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα βαθύτερη αλλά και παρατεταμένη ύφεση με αρνητικά δεδομένα και για την ανεργία η οποία είναι ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά και την αύξηση με αλματώδη ρυθμό όλο και περισσότερων εργαζομένων στη φτώχεια και την ανέχεια.

Τα μέτρα θίγουν τον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων και ανατρέπουν θεσμικές κατακτήσεις και ρυθμίσεις που ενσωματώνονται στο σύνταγμα και σε αναγνωρισμένες διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες οι οποίες βάσει του συντάγματος έχουν υπερνομοθετική ισχύ.

Οι αγορές είναι κυρίαρχες καταλύουν τα πάντα προσπαθούν να επιβάλλουν ακόμη και κυβέρνηση, ενάντια στην βούληση των λαών.

Όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, είμαστε δυνατοί.

Αγώνας με αλληλεγγύη είναι το μέλλον μας.

Θέλουμε Ευρώπη δίκαιη, ισότιμη, των λαών και όχι των τραπεζιτών.

Ο αγώνας συνεχίζεται το οφείλουμε στον εαυτό μας στο μέλλον των παιδιών μας

Ο Πρόεδρος

του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης

Τολιόπουλος Αθανάσιος

stash-ergasias

Δεν υπάρχουν σχόλια: