ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Εργατικού κέντρου Ν. Κοζάνης εκ των προτέρων τάσσεται ενάντια στη φυλάκιση, γιατί περί αυτού πρόκειται, ανθρώπων εξαθλιωμένων που αναζητούν καλύτερη ζωή εκτός των χωρών τους ή αναζητούν ασφαλές καταφύγιο για να αποφύγουν πολέμους, κακουχίες ή πολιτικές διώξεις.

Δε συμφωνούμε και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι γιατί:

  1. Υπάρχει έλλειμα σοβαρού σχεδιασμού μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας μας, το οποίο μεταφέρεται κατά τρόπο απαράδεκτο στις τοπικές κοινωνίες με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακραίες καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού.
  2. Είναι μέτρα προσωρινού και προεκλογικού χαρακτήρα και δεν επιλύουν το πρόβλημα των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα και στη χώρα μας.
  3. Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις το αντιμετώπισαν ως ένα πρόβλημα εισπραστικού χαρακτήρα και όχι επί της ουσίας αντιμετώπιση του, ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας μας.

Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερα σήμερα, περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, ο σχεδιασμός, η εκπόνηση και η υλοποίηση αποτελεσματικών σχεδίων δράσης, προκειμένου εκτός των άλλων να μην αναδειχτούν συμπεριφορές αβεβαιότητας, ανασφάλειας, ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Παράλληλα, τα συνδικάτα θεωρούν ότι η διαμόρφωση και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποτροπή κοινωνικών παθογενειών, όπως η γκετοποίηση και οι διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών στις διάφορες πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Οι σοβαρές αδυναμίες των Κυβερνήσεων σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με τη συνδρομή και την απουσία ευρωπαίκής μεταναστευτικής πολιτικής παρεμποδίζουν την ολοκληρωμένη επίτευξη των αναγκαίων στόχων της (επίλυση του προβλήματος) με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

Ανθρώπινα δικαιώματα, παραβίαση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, σε περίοδο υψηλής ανεργίας και ύφεσης με τεράστιες επιπτώσεις στην κονωνία μας και στον κοινωνικό της ιστό.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: