ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 09 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – Ν.ΤΑΔΕΔΥ

Εμείς οι απεργοί συγκεντρωθήκαμε για άλλη μία φορά και διαδηλώνουμε στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012 .

Εργαζόµενοι & κοινωνία διαδηλώνουν – διεκδικούν & απαιτούν:

Να απορριφθεί κατηγορηµατικά κάθε σκέψη ή πρόταση για νέες περικοπές και ανατροπές στους µισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και για νέες φοροεπιδροµές κατά των«µόνιµων υποζυγίων» µισθωτών και συνταξιούχων.

Ριζική αλλαγή της ασκούµενης οικονοµικής πολιτικής, κατάργηση των επαχθών και αδιέξοδων πολιτικών του µνηµονίου.

Αλλαγή του ρόλου της Ε.Κ.Τ., έκδοση ευρωοµολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και συνοχή.

Νέο αναπτυξιακό µοντέλο που θα δηµιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιµετωπίζει το εφιαλτικό πρόβληµα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή

Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ε.Ένωσης περί«σταθερότητας του ευρώ» που νοµοθετεί και συνταγµατοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζοµένων.

Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και των νέων σχεδιαζόµενων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσµατικών µέτρων και ενίσχυση χαµηλόµισθων και χαµηλοσυνταξιούχων

Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συµβουλίου που ακυρώνει το θεσµό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγµατεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχο µε προτεραιότητα στους χαµηλοσυνταξιούχους

Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέµιτων µονοπωλιακών συναλλαγών. Πάγωµα Τιµών και όχι µισθών και συντάξεων.

Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της µαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικώνµορφών απασχόλησης, της«εφεδρείας» εργαζοµένων. ∆ήµευση περιουσιών για µεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της ~ Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης των ∆ΕΚΟ, των στρατηγικής σηµασίας επιχειρήσεων του δηµοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εµπορευµατοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του ∆ηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήµατος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρηµάτων των δοµηµένων οµολόγων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων.

Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ τηςκοινωνικής ασφάλισης. Χρηµατοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

Αναβάθµιση και ενίσχυση της ∆ηµόσιας ∆ωρεάν Παιδείας- Υγείας- Πρόνοιας.

Καθιέρωση του θεσµού“Συνήγορος του εργαζόµενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελµατικού κινδύνου.

Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηµατοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιµήκυνση του επιδόµατος ανεργίας, ουσιαστικά µέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και µείωσης της ανεργίας.

Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και των τιµών προϊόντων και υπηρεσιών του ∆ηµοσίου και των οργανισµών κοινής ωφέλειας.

Προστασία και αναβάθµιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Καμία εφεδρεία και απόλυση στο στο στενό και δημόσιο ευρύτερο τομέα

Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να µπει τέλος στην αδιέξοδη, νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική που εφαρµόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

DSC_0831

Δεν υπάρχουν σχόλια: