8/10/2012 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

sygkentrosi-plateia-2 

 

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Στους δρόμους στις πλατείες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των μνημονίων και εναντίον κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης και των δανειστών για κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας.

Τα συνδικάτα στην Ελλάδα ενώνουν τη φωνή τους με αυτά της Ν. Ευρώπης κατά των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, απαιτώντας ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών.

Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι, όλοι οι εργαζόμενοι του Νότου είναι στους δρόμους και απαιτούν πολιτικές υπέρ της κοινωνίας και όχι των τραπεζιτών.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και εντείνουμε τον αγώνα ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.

Ίδια αποτυχημένη βάρβαρη πολιτική σε βάρος μόνο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, καμία μέριμνα για τους ανέργους, τους μικρομεσαίους, σοκαριστικές εικόνες με τα κλειστά μαγαζιά.

Αγώνας καθημερινός

Για να ακυρώσουμε τις πολιτικές.

Που εξοντώνουν τους εργαζόμενους

διαλύουν την κοινωνία

που βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση, τη φτώχια, την ανεργία.

Η οξύτητα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αποτυπώνεται από την θλιβερή πρωτιά στα ποσοστά παιδικής φτώχειας που ξεπερνά το 20% και της νεανικής ανεργίας που έφτασε το 55%.

Χιλιάδες παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της εκρηκτικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με κίνδυνο την οριστική απώλεια στο δικαίωμα της μόρφωσης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Παρ΄όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, του ασφαλιστικού συστήματος, καταργεί την Εθνική Σύμβαση και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους «δωρίζει» ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη του.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νεολαίοι, όλοι μαζί με τα συνδικάτα συνεχίζουμε τον αγώνα.

Για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.

Για να μην πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ της κρίσης των Τραπεζιτών και των κερδοσκόπων δανειστών

Για να βάλουμε φραγμό στη νέα βάρβαρη αντεργατική επέλαση κατά μισθωτών και συνταξιούχων και να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ τα μέτρα

που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Απευθύνουμε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, την Τ.Αυτοδιοίκηση και σε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα εξοντωτικά και αναποτελεσματικά μέτρα των μνημονίων και τις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Στις σημερινές δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας στη βάση των κοινών μας αιτημάτων και προβλημάτων απαιτείται να βρεθούμε ΟΛΟΙ στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

sygkentrosi-plateia sygkentrosi-plateia-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: