ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ- Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

DSC_3499 DSC_3510

Οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ- Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ που πραγματοποιήσαμε σήμερα Τρίτη 9/10/2012 παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας καταθέτουμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων προς την Κυβέρνηση:

· Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και των υπό προώθηση νέων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγούν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία.

· Απόκρουση των υποδείξεων της Τρόικας και των κυβερνητικών στελεχών για κατάργηση του πενθήμερου, επιβολή δήθεν ευέλικτων ωραρίων με διευθυντικό δικαίωμα, περιορισμό της αμοιβής για πρόσθετη εργασία περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και όποιο άλλο εφεύρημα, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των δύο τελευταίων ετών, οδηγούν το ατομικό και συλλογικό δίκαιο σε πλήρη αποσάθρωση και τους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας.

· Δραστικές και άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, της ανεργίας που έχει λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του στους ανέργους, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά απασχολουμένων.

· Ριζική αλλαγή της γενικότερης ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση όλων των επαχθών και αδιέξοδων πολιτικών του μνημονίου.

· Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης καθώς και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν.

· Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών. Πάγωμα Τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.

· Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών µορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της Κοινωνικής Ασφάλισης

· Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δηµοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

· Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήµατος ,διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

· Αλλαγή του ρόλου της Ε.Κ.Τ., έκδοση ευρωομολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και συνοχή.

· Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή.

· Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ε.Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.

· Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ.

· Δημιουργία δηµόσιου και ισχυρού πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων. Όχι στην εκποίηση της ΑΤΕ και του Τ.Ταμιευτηρίου.

· Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.

· Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των µεγάλων εισοδηµάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική µεταρρύθµιση υπέρ µισθωτών και συνταξιούχων.

· Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δηµόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.

· Καθιέρωση του θεσµού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.

· Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

· Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης., καθώς και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.

· Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τα συνδικάτα έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν τις άδικες αδιέξοδες και αναποτελεσματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

parastash-diamartyrias-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: