ΔΤ


ΚΟΖΑΝΗ 19-05-2011

 

Προς: Μ.Μ.Ε

Αριθ. Πρωτ.:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση των Προεδρείων του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/05 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου με θέμα: το μέλλον και η προοπτική του Ν. Κοζάνης μέσα στο οικονομικό ασφυκτικό περιβάλλον.

Μετά από συζήτηση, κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η περιοχή μας απαξιώνεται καθημερινά, οι όποιες παραγωγικές δραστηριότητες στήθηκαν με κόπο όλα αυτά τα χρόνια αποδομούνται, με αποτέλεσμα υψηλή ανεργία, κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων .

Εάν συνυπολογίσουμε το κίνδυνο απώλειας του Πανεπιστημίου, της συρρίκνωσης του Τ.Ε.Ι και του Νοσοκομείου Κοζάνης, τη μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η, όπου το ενεργειακό της πρόγραμμα τινάζετε στον αέρα, δημιουργείται ένα εκρηκτικό περιβάλλον για την περιοχή μας, που εάν επικρατήσει, οδηγείται στην καταστροφή χωρίς να διαφαίνεται αναπτυξιακή προοπτική.

Είναι υπόθεση όλων μας η αντίδραση και ο σχεδιασμός για την περιοχή μας να είναι προϊόν συνολικής συμφωνίας των φορέων και όχι αποσπασματικός.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των θεσμικών και πολιτικών φορέων της περιοχής μας με στόχο την δυναμική κινητοποίηση όλων των πολιτών.

 

 

 

 

                                                                                                                                     Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: