ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΚΟΖΑΝΗ 18-05-2011

 

Προς: Μ.Μ.Ε.

 

 

Αριθ. Πρωτ.:

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994,  μετά από αγώνες των Ποντίων, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Η 19η του Μάη, είναι ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής για τους δολοφονημένους Έλληνες του Πόντου, ημέρα θλίψης, ευλάβειας για τον Ελληνισμό του Πόντου, γιατί  και σήμερα το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων και του ξεριζωμού αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον Ελληνισμό.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης τιμά την μνήμη της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου στις 19 του Μάη, όπως έχει καθιερωθεί.

Οι Έλληνες του Πόντου διώχθηκαν και ξεριζώθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, βασανίστηκαν και σφάχτηκαν από το κράτος των νεότουρκων από το 1914 μέχρι και το 1923. Παρόλα αυτά όμως δίδαξαν και διέδωσαν πολιτισμό. Κράτησαν βαθιά  την αγάπη τους για την Ελλάδα όπου κι αν βρέθηκαν. Στις μνήμες μας έρχονται όλα εκείνα τα δραματικά γεγονότα που πέρασαν εκείνοι οι άνθρωποι .

Σήμερα , εμείς αντλούμε δύναμη από τις θυσίες τους, έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό τους, να θυμόμαστε και να τιμούμε. Να διδασκόμαστε και να επιμένουμε στις αξίες και τα ιδανικά μας. Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους και τιμούμε τη μνήμη τους.

 

Γραφείο Τύπου Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: