ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

 

Αριθ. Πρωτ.: 79 ΚΟΖΑΝΗ 5-09-2011

Προς: Πρόεδρο ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,

Οι εργαζόμενοι στην ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε είναι απλήρωτοι από το Απρίλιο του 2011 μέχρι και σήμερα.

Τον μήνα Ιούλιο το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με τους εργαζόμενους έκανε κινητοποιήσεις στον άξονα Κλειδί- Παναγία με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Εστάλη και επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους φορείς, κυρίως Εγνατία Α.Ε, ΑΕΓΕΚ και Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων για την επίλυση του προβλήματος.

Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις εξοφλήθηκαν οι εργαζόμενοι μέχρι 31/3/2011 και έκτοτε είναι απλήρωτοι.

Την ίδια περίοδο σε επερώτηση Βουλευτή του Ν. Κοζάνης, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απάντησε παρ’ όλο που ήταν ενήμερος, γιατί όλα τα έγγραφα, κινητοποιήσεις κ.λ.π κοινοποιούνταν και στον ίδιο, με ύφος που δεν κατανοούμε και τρόπο κραυγαλέο, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν προχωρήσει σε γραπτή όχληση.

Η υποκρισία στο μεγαλείο της, δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία.

H ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, ως αναθέτουσα αρχή του συγκεκριμένου έργου, είναι υποχρεωμένη βάσει της παραγράφου 9 του άρθρου 37 του Ν. 3669/2008 (ΦΕΚ 116/18-6-2008) βάσει του οποίου «...Αν ο ανάδοχος δεν εξοφλήσει τους δικαιούχους, τότε η Διευθύνουσα Υπηρεσία (ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε) συντάσει καταστάσεις πληρωμών, των ωφελουμένων και πληρώνει απευθείας τους δικαιούχους από τις πιστώσεις του έργου, για λογαριασμό του αναδόχου και έναντι του λαβείν του….»

Επειδή οι κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα και τα έγραφα δεν θεωρήθηκαν όχληση των ενδιαφερομένων για εξόφληση των δεδουλευμένων, το παρόν έγγραφο επέχει θέση όχλησης και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, διαφορετικά το Εργατικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες κινηματικές ή δικαστικές για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

πίνακας αποδεκτών

ΚΟΙΝ.

  • Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων
  • Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Υπουργό Οικονομικών
  • Γ.Σ.Ε.Ε
  • Βουλευτές Νομού Κοζάνης
  • ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε.
  • Εργατικά Κέντρα Οδικού άξονα Εγνατίας Οδού

Δεν υπάρχουν σχόλια: