ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΡΟΣ :

  • Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Κον Μ. Χρυσοχοϊδη

  • Υπουργό Υποδομών, μεταφορών και δικτύων Κον Γ. Ραγκούση

ΚΟΙΝ. Εγνατία Οδό Α.Ε., Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο

Γ.Σ.Ε.Ε

Κύριε Υπουργέ,

Επανειλημμένα σας έχουμε αποστείλει επιστολές ή έχουμε προβεί σε κινητοποιήσεις στον άξονα της Εγνατίας Οδού, επειδή η εταιρία “ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε”, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στου εργαζόμενους.

Καθυστερεί αναιτιολόγητα ή όχι τη μισθοδοσία μέχρι και έξι έως επτά μήνες και ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα προκύπτει λόγω της μη εξόφλησης των υποχρεώσεων σας που απορρέουν από τις πιστοποιήσεις.

Επειδή γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστούν τα κατασκευαστικά έργα να χρηματοδοτούνται στην ώρα τους, κάτι που δε συμβαίνει σήμερα.

Γι αυτό τονίσαμε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο.

Το Υπουργείο δε χρηματοδοτεί την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.,η οποία αδυνατεί να πληρώσει τις πιστοποιήσεις στην ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική ή μπορεί να μη συμβαίνει κιόλας να γίνετε δηλ. εκμετάλλευση της κρίσης. Αυτό εμάς δε μας αφορά. Μας αφορά όμως η καταβολή των μισθών των εργαζομένων κάθε μήνα.

Είναι δυνατό να επιτρέπεται η συνέχιση των έργων να γίνετε με χρηματοδότηση από τους εργαζόμενους;

Γιατί περί αυτού πρόκειται . Όταν το σύνολο των εργαζομένων στη συντήρηση της Εγνατίας Οδού από Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους πληρώνονται με καθυστέρηση έξι ή επτά μηνών, η συνέχιση της συντήρησης οφείλεται καθαρά στην αντοχή και υπομονή των εργαζομένων και στη χρηματοδότηση από τους παρακρατηθέντες μισθούς.

Οι εργαζόμενοι όμως είναι άνθρωποι με οικογένεια, με υποχρεώσεις, με δάνεια, με τα χαράτσια των έκτακτων εισφορών. Πως μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα παραπάνω όταν δε μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες;

Άμεσα λοιπόν το Υπουργείο πρέπει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του και να εξοφλήσει τις οφειλές του, για να πληρώνονται κανονικά οι πιστοποιήσεις, κατά συνέπεια και οι εργαζόμενοι.

Κύριε Υπουργέ,

Έχετε την ελάχιστη υποχρέωση να απελευθερώσετε κονδύλια, που εξάλλου οφείλετε, για τα έργα, για την πραγματική οικονομία.

Οι εργαζόμενοι ούτε αντέχουν, ούτε μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τα έργα, για να κόβετε εσείς κορδέλες.

Ούτε η κρίση θα αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: