ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 5/10/2011

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι, νέοι νέες πολίτες του νομού Κοζάνης 

Κυβέρνηση και Τρόικα με τα νέα επαίσχυντα μέτρα για το δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, μετά τις δραματικές περικοπές μισθών και τις αποσπάσεις – μετατάξεις τα προηγούμενα δυο χρόνια, εκτελούν τώρα τους εργαζόμενους με τις εφεδρείες = απολύσεις = ανεργία.

Αποφάσεις και βάρβαρα μέτρα τα οποία θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη λίστα των ανέργων, θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά και τις δραστηριότητες του κράτους χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν κανένα πρόβλημα της οικονομίας, του χρέους και της χώρας.

Με μια σκληρή δογματική εμμονή κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την ίδια αποτυχημένη πολιτική, την στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου για να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά δάνεια για να «εξευμενισθούν» οι αγορές οδηγώντας τη χώρα πιο βαθιά στο λαβύρινθο της κρίσης και των αδιεξόδων.

Η Νεοφιλελεύθερη συνταγή των διαδοχικών μνημονίων αντί να λύνει βαθαίνει και διευρύνει την κρίση στην κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα και εκτελεί τον κόσμο της εργασίας.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι αφαιρώντας πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους και την οικονομία εκτοξεύουν την ανεργία και το χρέος.

Οι ανάλγητες εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών, η προστασία και διεύρυνση των δικών τους κερδοσκοπικών συμφερόντων (δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 6%), έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο, έχουν αγγίξει τα όρια της αυτοκαταστροφικής παραφροσύνης.

Και βέβαια η κυβέρνηση εκτελεί υπακούοντας τυφλά, κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε σε αυτή τη χώρα

Η Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα καταγραφεί ως η μαύρη ημέρα κατά την οποία άλλαξε ριζικά το καθεστώς εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Είναι η μέρα κατά την οποία ελήφθησαν δύο σκληρές και επώδυνες αποφάσεις. Πρώτον, ότι χιλιάδες υπάλληλοι (30.000 μέχρι το τέλος του έτους) θα σταματήσουν να εργάζονται. Είτε θα συνταξιοδοτηθούν, είτε θα απολυθούν, επειδή θα καταργηθούν οι θέσεις εργασίας τους.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ανοίγει η πόρτα των μαζικών απολύσεων με το μεσοπρόθεσμο, για το 2012 και 2013, με μείωση κατά 1/3 όλων των υπηρεσιακών μονάδων του δημοσίου, αυτό σημαίνει 120.000 νέες απολύσεις.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, για το χειρότερο (μέχρι στιγμής) μέτρο, το οποίο πήρε η κυβέρνηση χωρίς να της καίγεται καρφί, για να πειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ότι θα περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες, αφού δεν βρέθηκε άλλος τρόπος και, επιπλέον, τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση, γι' άλλη μια φορά.

Οι αποφάσεις της Κυριακής θέτουν ουσιαστικά σε αμφισβήτηση τη μονιμότητα στο Δημόσιο.

Το χειρότερο η εργασιακή ανασφάλεια, η οποία αποτελούσε μέχρι τώρα χαρακτηριστικό του ιδιωτικού τομέα, μεταφέρεται και στο Δημόσιο. Ο χώρος που, παρείχε εργασιακή ασφάλεια, παύει να υπάρχει πλέον.

Αλλάζει το εργασιακό σε όλη την επικράτεια με κύριο χαρακτηριστικό την ανασφάλεια στην εργασία και τους χαμηλούς μισθούς.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τα επόμενα χρόνια, καθώς θα συνεχιστεί το καθεστώς εφεδρείας του Δημοσίου. Φέτος 30.000 του χρόνου 120.000.

Επιπλέον η λύση της άμεσης και μαζικής συνταξιοδότησης, των μαζικών απολύσεων, δεν λύνει το πρόβλημα. Γιατί το μόνο που θα καταφέρουν είναι να «φορτώσουν» υπέρμετρα τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα βουλιάξουν και θα απαιτηθούν νέες περικοπές..

Η ΤΡΥΠΑ, δηλαδή, που προσδοκούν να κλείσουν με την εργασιακή εφεδρεία, μαζικές απολύσεις, όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα ανοίξει και νέες, μεγαλύτερες, λόγω της Νέας ύφεσης, της μεγαλύτερης ανεργίας.

Δυο χρόνια η ίδια αποτυχημένη πολιτική, σε βάρος μόνο των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Οι μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, του ειδικού τέλους ακινήτων, μείωση αφορολογήτου στις 5000, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, κατάργηση ή μείωση φοροαπαλλαγών, απολύσεις μέσω της εφεδρείας ή της κατάργησης θέσεων, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης, είναι τα νέα δυσβάστακτα μέτρα που αποφασίζουν με τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Τώρα ζητούν και τη κατάργηση της εθνικής σ.σ.ε. και του κατώτατου μεροκάματου στον ιδιωτικό τομέα, εάν είναι δυνατόν. Σε μια αγορά εργασίας που είναι ζούγκλα, που την χαρακτηρίζει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η απλήρωτη εργασία. Όλα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, και της αύξησης της κερδοφορίας, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες.

Πήραν τα πάντα και τώρα επιχειρούν και το τελευταίο χτύπημα. Είναι αδιανόητο να βρεθεί Έλληνας πολιτικός σε όλο το πολιτικό φασμα που να ενισχύει τη νοσηρή απαίτηση της τροϊκα για κατάργηση της ΕΓΣΣΕ.

Πως είναι δυνατόν με αυτές τις συνεχείς περικοπές, τα συνεχή χαράτσια, σε βάρος μας, τα έξοδα του δημοσίου κι οι σπατάλες να αυξάνονται.

Μέτρα, μέτρα, μέτρα, κάθε μήνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Μας έχουν οδηγήσει στα όρια μας, στα όρια νευρικού κλονισμού.

Και βέβαια ούτε ευρώ από αυτούς που κατέχουν τον πλούτο, που φοροδιαφεύγουν, ούτε ευρώ από τα βεβαιωμένα ανείσπρακτα.

Αρα ο στόχος λοιπόν είναι η εσωτερική υποτίμηση της εργασίας, του βιοτικού μας επιπέδου, εντέλει η ρουμανοποίηση του επιπέδου ζωής, για να έρθουν να τα αγοράσουν όλα τσάμπα και να επενδύσουν με μεροκάματα των 300 ευρώ για γρήγορα και ασφαλή κέρδη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούν:

Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Να ακυρωθούν τώρα τα μέτρα της εφεδρείας = ανεργίας.

Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες!

Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, στη στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων.

Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.

Απαιτούμε - Διεκδικούμε:

Δουλειές - Ανάπτυξη - Απασχόληση

Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ευημερία για τους Πολίτες και ΟΧΙ για τους Τραπεζίτες.

Στην «εφεδρεία» οι απολύσεις, η λιτότητα, τα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά, αντιαναπτυξιακά, υφεσιακά μέτρα.

Ρήξη κι ανατροπή της πολιτικής αυτής τώρα.

«Για να σωθεί η οικονομία, πρέπει πρωτίστως

να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Αθ. Τολιόπουλος

Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: