ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/10/2011 καθολική συμ. στην απεργία

 

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων και των πολιτών στην 48ωρη απεργία ενάντια στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζόμενους, διαλύει την κοινωνία.

Τα ποσοστά συμμετοχής ήταν συντριπτικά, όπως και η ανταπόκριση των εργαζομένων και των πολιτών στο κάλεσμα μας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Η Κυβέρνηση που νομοθετεί δεν έχει να αντιμετωπίσει συντεχνίες, έχει να αντιμετωπίσει έναν οργισμένο ελληνικό λαό που κάθε μέρα βλέπει ότι οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα θυσίες και αγώνες, θυσιάζονται μπροστά στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών.

Εδώ σήμερα δεν ήταν κάποιες συντεχνίες που κάποιοι τις ανακάλυψαν προσφάτως, είναι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι του μόχθου, άνθρωποι που με ιδρώτα βγάζουν το ψωμί τους, το ψωμί των οικογενειών τους, που δεν φταίνε για την κρίση.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη δράση «γνωστών αγνώστων» που επιχειρούν κάθε φορά να αμαυρώσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα παρά τις προσπάθειες κάποιων να υπονομεύσουν, να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Το Εργατικό κέντρο Ν. Κοζάνης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Δημήτρη Κοτσαρίδη που έχασε την ζωή του ενώ μετείχε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: