ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – Ν.Τ ΑΔΕΔΥ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Εμείς οι απεργοί του Νομού Κοζάνης, που συγκεντρωθήκαμε για άλλη μία φορά και διαδηλώνουμε στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωμβρη 2011 δηλώνουμε: ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Κυβέρνηση και Τρόικα με τα νέα μέτρα για το Δημόσιο , τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ μετά τις δραματικές περικοπές μισθών και τις αποσπάσεις - μετατάξεις, τώρα προωθούν και νομοθετούν τις εφεδρείες = απολύσεις = ανεργία. Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αποφάσεις και μέτρα που εάν υλοποιηθούν θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τη λίστα των ανέργων , θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά και τις δραστηριότητες του κράτους χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν κανένα πρόβλημα της οικονομίας , του χρέους και της χώρας.

Ένας φαύλος κύκλος ύφεσης χωρίς καμία ελπίδα ανάπτυξης.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα σκληρά μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης που υλοποιεί η Κυβέρνηση κατ’ εντολή της Τρόικας, τα οποία φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας. Τα μέτρα αυτά είναι δυσβάστακτα και γίνονται σκληρότερα και στόχο έχουν την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας και την υποταγή της χώρας στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών της Τρόικας και αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε.

Αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο της κοινωνίας :

  1. Για Δουλειά και όχι ανεργία, για ανάπτυξη και απασχόληση
  1. Για Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους.
  1. Για Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι δουλεμπόριο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Να αποσυρθούν τα αντεργατικά – αντικοινωνικά – αναπτυξιακά μέτρα

2. Να ακυρωθούν τώρα τα μέτρα εφεδρείας = ανεργίας, απολυσεις

3. Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, στη στοχοποιηση των εργαζομένων

4. Να ενισχυθούν τα εισοδήματα , η πραγματικέ οικονομία , η ανάπτυξη, η απασχόληση

5. Πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας

6. Να προστατευτούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες

7. Ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων και κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

8. Ισχυροποίηση και όχι αποδυνάμωση των ΣΣΕ, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

9. Άμεσα να προχωρήσουν οι υποδομές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας - Νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κοζάνη

10. Άμεσα να προχωρήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Η , η κατασκευή της 5ης μονάδας που καθυστερεί και πάει από αναβολή σε αναβολή. Δε θα επιτρέψουμε να κατεδαφιστεί ο μεγαλύτερος πυλώνας ανάπτυξης που δίνει πολλές θέσεις εργασίας, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Επιτέλους να δοθεί ΤΕΛΟΣ στη φοροεπιδρομη!

Το συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο θα δώσει τη μάχη του σε μια τόσο εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, που χτυπιούνται οι εργαζόμενοι , οι απόμαχοι της εργασίας , οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να σταθούμε αλληλέγγυοι, να ενώσουμε τη φωνή μας με το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας και να αγωνιστούμε για να μη περάσουν τα μέτρα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

εγκρίνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: