Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

 

 

Εμείς οι απεργοί του Νομού Κοζάνης, που συγκεντρωθήκαμε και διαδηλώνουμε στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 δηλώνουμε:

Τα δεσμά του νέου μνημονίου γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά και πιο εξοντωτικά για τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους αλλά και για την ίδια την προοπτική της οικονομίας και της χώρας

Αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο της κοινωνίας γιά:

Δουλειά και όχι ανεργία

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους.

Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι δουλεμπόριο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

v Την αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του μνημονίου

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στο νέο πακέτο μέτρων με το οποίο πραγματοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, και η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στις προσπάθειες κατάργησης των Σ.Σ.Ε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Απόκρουση και απόρριψη όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων.

Ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων και κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και των Εργοδοτικών αυθαιρεσιών, διεύρυνση και αύξηση των κοινωνικών παροχών.

Ισχυροποίηση και όχι αποδυνάμωση των ΣΣΕ, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Υποχρεωτικότητα και γενίκευση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζόμενων από ΣΣΕ

Κατάργηση και όχι ελαστικοποίηση της υπερ-εργασίας, της εκ περιτροπής και της διευθέτησηςτης εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ μικρότερο απ' αυτό της ΕΓΣΣΕ καμιά ατομική σύμβαση και κανένας ατομικός μισθός δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.

Ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, αυστηρή πάταξη της εισφοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, κατάσχεση περιουσιών των παραβατών.

Επιτέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες. Οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που «ταΐζουν» τις τραπεζικές θυρίδες και τις τράπεζες του εξωτερικού με αδήλωτα, αφορολόγητα και «μαύρα» χρήματατης ελληνικής οικονομίας.

Ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επέκταση του χρόνου καταβολής του

Διεύρυνση και ενίσχυση του θεσμού των ΒΑΕ

Πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας

Αλλαγή πολιτικής από την Κυβέρνηση και να μην υποχωρήσει στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων – δανειστών

Διατήρηση των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων υπό κρατικό έλεγχο (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΝΕΡΑ). Η Δ.Ε.Η για λόγους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς αλλά και εθνικούς επιβάλλεται να παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο κρατώντας το 51% των μετοχών. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και αποτελούν βασικά στοιχεία επιβίωσης. Με τις μετοχοποιήσεις που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση ξεπουλά το μέλλον των ελλήνων και δημιουργεί μία χώρα χωρίς περιουσία.

Άμεσα να γίνει η μονάδα 5, και οι προσλήψεις που απαιτούνται στην ΔΕΗ.

Άμεσα να προχωρήσουν οι υποδομές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κοζάνη

Επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες οι κατέχοντες, οι φοροκλέπτες, οι καταχραστές του δημόσιου πλούτου και οι «επενδυτές» του τζόγου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: