ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28/6/2011 ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, ΩΡΑ 11:00

 

 

 

                                                             ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Όλοι μαζί, ο κόσμος της εργασίας, η κοινωνία, είμαστε ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους που οδηγούν την χώρα, στην ύφεση, την ανεργία την φτώχεια στον μαρασμό και στην κοινωνική χρεωκοπία .

Αυτά τα βάρβαρα μέτρα κλέβουν την ζωή των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων, των μικρών επαγγελματιών.

Είμαστε ενάντια στις αποτυχημένες συνταγές των μνημονίων που το μόνο που κάνουν είναι να εγγυώνται τα λεφτά αυτών που δημιούργησαν την κρίση και να διαλύουν την κοινωνία και τον ιστό της.

Έχουν διαλύσει την ζωή μας, τους ρυθμούς μας, τα όνειρά μας, την προοπτική μας και την αισιοδοξία μας.

Μα όλα σε αυτή τη χώρα είναι αρνητικά, τίποτα θετικό δεν έχουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία. που επιμένουν σε λύσεις μόνο σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας.

Μέτρα, μέτρα και πάλι άγρια και βάρβαρα μέτρα, σε βάρος των μόνιμων υποζυγίων σε βάρος αυτών που πάντα πλήρωναν και πληρώνουν.

40 δις τα βεβαιωμένα ανείσπρακτα στη χώρα μας, θα πληρώσει κάποιος επιτέλους από αυτούς; Κότερα, βίλες, υπερσυγκέντρωση του πλούτου, χρόνια ολόκληρα και σήμερα ακόμη, κερδοσκοπούν σε βάρος των κοινωνικά αδύνατων σε βάρος της χώρας και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Με το μεσοπρόθεσμο, επιβάλλονται νέοι φόροι, νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση των φόρων, κεφαλικοί φόροι, αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, των τελών κυκλοφορίας , Φ.Π.Α, κλπ.

Μειώνουν τις συντάξεις, κόβουν τις επικουρικές, καταργούν τις ΣΣΕ, καταργούν κάθε στοιχειώδη προστασία της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Εκποιούνται, ξεπουλούνται τα μοναδικά αναπτυξιακά εργαλεία της χώρας ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΑ, ΕΛΤΑ, ΙΓΜΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ ότι δηλαδή απόμεινε σ’αυτή τη χώρα.

Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και την βυθίζουν σε βαθιά ύφεση και υψηλή ανεργία με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία.

Το χειρότερο βέβαια όλων είναι ότι δεν έχουν τέλος τα παραπάνω και θα χρειαστούν πάλι νέα μέτρα, την στιγμή που η Κυβέρνηση αδυνατεί ή δεν θέλει:

Να εισπράξει τα βεβαιωμένα ανείσπρακτα χρέη.

Να πατάξει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν την κρίση και επωφελούνται από αυτήν σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η βάρβαρη πολιτική.

Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα, τα οποία όπως και η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί, δεν θα είναι τα τελευταία.

Αυτή η κρίση αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας,
να πληρώσουν οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι του χρέους και της κρίσης
όχι στα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης.

Θέλουν την χώρα μας σκλάβα και δέσμια των κερδοσκόπων δανειστών και των Ευρωπαίων νεοφιλελεύθερων μονεταριστών.

Η Ε.Ε και η Τρόικα επιβάλουν στη χώρα μας, την συλλογική τιμωρία με μέτρα που καμία χώρα δεν παίρνει σε περίοδο ύφεσης, αλλά αντίθετα παίρνουν μέτρα τόνωσης της οικονομίας και της εργασίας.

Επιβάλουν κανόνες τιμωρίας, δέσμευσαν αδιαπραγμάτευτα τη χώρα με το πρώτο μνημόνιο και με το μεσοπρόθεσμο, γδύνουν τους πολίτες που είναι νομοταγείς και πληρώνουν μόνιμα.

Απεργούμε διαδηλώνουμε και διεκδικούμε την αποδέσμευση από τα δεσμά των Μνημονίων που αποδεικνύονται καταστροφικά για τη χώρα.

Βασικός στόχος πρέπει να είναι οι πολιτικές για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας, η άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, των διαθεσιμοτήτων και τη μείωση του εισοδήματος τους.

Διεύρυνση και αύξηση των κοινωνικών παροχών, όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αναπτυξιακά - επενδυτικά μέτρα για τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας.

Ενίσχυση και επιτάχυνση των δημόσιων επενδύσεων κοινωνικών και κοινωφελών έργων, ώστε να ενεργοποιηθεί ο κατασκευαστικός τομέας.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα με αύξηση του αφορολόγητου.

Είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την εκποίηση Δημόσιων αγαθών, δημόσιας περιουσίας ή την εκποίηση των νερών και της ενέργειας.

Η ΔΕΗ είναι από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις στην χώρα, τα νερά είναι ο πλούτος της χώρας, δεν πρέπει λοιπόν να περάσουν μέσω της μετοχοποίησης σε αυτούς που κερδοσκόπησαν σε βάρος της χώρας. Πρέπει να μείνουν στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού και στο ελληνικό δημόσιο.

Απαίτηση της κοινωνίας, του Νομού, είναι άμεσα να γίνει Η ΜΟΝΑΔΑ 5, οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών και η περιβαλλοντική αποκατάσταση των ορυχείων.

Οι προσλήψεις για την στελέχωση των σταθμών και των ορυχείων, ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων μονάδων που έχουν σχέση και με την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Η έλλειψη που παρατηρείται στον τομέα υγείας. Εμείς θα απαιτούμε σε όλους τους τόνους, την στελέχωση όλων των νοσοκομείων για να παρέχονται σωστές υπηρεσίες υγείας, στους πολίτες αυτής της πολύπαθης περιοχής, και να ανεγερθεί νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη.

Θα απαιτούμε, να μετεγκατασταθούν οι Υπηρεσίες, υγειονομικές και Διοικητικές του ΙΚΑ σε ένα νέο κτίριο στην ΖΟΕ.

Άμεσα να εγκριθούν όλες οι διαδικασίες (ρυμοτομικό, μελέτες, τεύχη δημοπράτησης) για την ολοκλήρωση των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ούτε σκέψη για την κατάργησή του.

Άμεσα να εγκριθεί η πρόταση μας για το τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το νομό Κοζάνης που προβλέπει να ωφεληθούν 5000 περίπου άτομα και όχι αυτό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο εργασίας, είναι κοροϊδία 3,5 εκατ. για όλη την Δυτ. Μακεδονία, μα δεν θα ωφεληθούν ούτε 100 άνεργοι.

Κοινωνικό κράτος. Είναι δυνατόν να ανεχθούμε την κατάργηση του, που είναι στοιχειώδη υποχρέωση των οργανωμένων κοινωνιών και των σύγχρονων κρατών.

Ο άνεργος δεν μπορεί να περιμένει.

Την περίοδο της κρίσης απαιτούνται μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, και όχι ακινησία που φέρνει ύφεση, εμείς θα διεκδικούμε, θα είμαστε απέναντι έως ότου αντιληφθούν επιτέλους ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική και αναποτελεσματική.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, δεν αντέχουμε άλλο αυτή την πολιτική.

Δεν αντέχουμε άλλες απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες, μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Όλοι μαζί μπορούμε:

Να απαιτήσουμε με μια φωνή την απόσυρση εδώ και τώρα των νέων σκληρών και αντεργατικών μέτρων, όλοι μαζί να σπάσουμε τα δεσμά του μνημονίου, όλοι μαζί για να μην ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: