ΘΕΜΑ: ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Οινόης, κατά την διάρκεια εργολαβικής εργασίας επέκτασης ηλεκτρικού ρεύματος σε φωτοβολταϊκά.

Συγκεκριμένα τρεις τεχνίτες εργαζόμενοι, την ώρα που εκτελούσαν εργασία διασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος από κολώνα της Δ.Ε.Η., έσπασε σε ύψος περίπου τριών μέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσουν οι δύο που είχαν αναρριχηθεί και να παρασύρουν και τον τρίτο εργαζόμενο που επιτηρούσε από το έδαφος.

Το αποτέλεσμα είναι ο τραυματισμός και των τριών συναδέλφων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης με κατάγματα και το ευτύχημα είναι ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσε η επιθεώρηση εργασίας.

Η αποδιοργάνωση της αγοράς εργασίας, η ελαστικοποίηση, η εντατικοποίηση, η αβεβαιότητα και η παντελής έλλειψη ελέγχων, οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Απαιτούμε από τον αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχου οι οποίοι έχουν απαξιωθεί, να στελεχώσει και να ενεργοποιήσει τις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές και τις επιθεωρήσεις εργασίας για συστηματικό έλεγχο των εργοδοτών, που στη λογική του κέρδους και με πρόσχημα την κρίση, δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: