ΠΑΝΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ

 

8 Ιουνίου 2011, Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, ώρα 19:00

 

Οι φορείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι έμποροι και οι επαγγελματίες, οι νέοι,  οι πολίτες του Νομού που συγκεντρωθήκαμε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

δηλώνουμε:

Ο Νομός Κοζάνης μαστίζεται από υψηλή ανεργία και φτώχεια. Η εφαρμογή του μνημονίου βύθισε την περιοχή μας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και την ανεργία εκτός ελέγχου.

Επίσημα καταγεγραμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ στο 24% ή 17.000 άνεργοι, ανεπίσημα ξεπερνάει το 30%.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας στραγγαλίζονται καθημερινά με τα λουκέτα να ξεπερνούν το 20%.

Όλοι εμείς  που συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης διαπιστώνουμε ότι ο Νομός οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, μαρασμό και φτώχεια με τις πολιτικές που εξαγγέλθηκαν.

Το νέο μνημόνιο απεχθέστερο του πρώτου, στερούμενο παντελώς αναπτυξιακής πρότασης, το μόνο που  διασφαλίζει είναι οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι δανειστές.

 

Απόφασή μας είναι να μην επιτρέψουμε ότι κερδίσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια να αποδομηθεί και να οδηγηθεί συνολικά η περιοχή στην απαξίωση και την καταστροφή.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα παλέψουμε.

Α. 1. Να μη περάσει η περαιτέρω μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της Δ.Ε.Η., αλλά και των άλλων δημόσιων οργανισμών ΟΤΕ – ΕΛ.ΤΑ – ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ – ΝΕΡΑ – ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, που θα απαξιώσουν την περιοχή και θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή.

2. Άμεσα να προχωρήσει το επενδυτικό  πρόγραμμα της Δ.Ε.Η., η κατασκευή της 5ης μονάδας που αναιτιολόγητα καθυστερεί και πάει από αναβολή σε αναβολή, οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, η απόδοση των εδαφών και οι αποκαταστάσεις των ορυχείων.

Δεν θα επιτρέψουμε να κατεδαφιστεί  ο  μεγαλύτερος πυλώνας ανάπτυξης που δίνει πολλές θέσεις εργασίας, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Β. Άμεσα να εγκριθούν όλες οι διαδικασίες (ρυμοτομικό, μελέτες, τεύχη δημοπράτησης) για την ολοκλήρωση των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ούτε σκέψη για την κατάργισή του.

Γ. Ενίσχυση του Τ.Ε.Ι. και όχι συρίκνωσή του, να ενισχυθεί με ορθολογικό τρόπο το ΤΕΙ και να αναβαθμισθεί ποιοτικά για να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών και της κοινωνίας, σύνδεση με την αγορά εργασίας,αναπτύσοντας ερευνητικό και επιστημονικό έργο.

Δ. Νοσοκομείο κοζάνης.

Καλύπτει το 70% του πληθυσμού του Νομού και υποστηρίζει τρία κέντρα υγείας. Παρ΄όλα αυτά έχει υποβαθμισθεί και κλείνουν ή υπολειτουργούν βασικές κλινικές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής μας να έχουν υποβαθμισμένες ή κακές υπηρεσίες υγείας.

Τα κέντρα Υγείας είναι υποβαθμισμένα και δεν παρέχεται  πρωτοβάθμια περίθαλψη που είναι βασική αρχή της λειτουργίας του ΕΣΥ.

Απαιτούμε να στελεχωθούν οι κλινικές και τα κέντρα υγείας για την ομαλή λειτουργία τους.

Δεν θα δεχθούμε καμμία έκπτωση για τα Νοσοκομεία του Νομού.

Να γίνει νέο Νοσοκομείο στην Κοζάνη τριτοβάθμιας περίθαλψης.

Είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που υπολείπεται στον τομέα αυτό.

Στο Νομό λειτουργούν τα μεγαλύτερα Λιγνιτωρυχεία και απαιτείται αυξημένη και εξειδικευμένη αντιμετώπιση περιστατικών είτε υγείας, είτε επαγγελματικών ασθενειών και ατυχημάτων, που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.

Αντιδρούμε γιατί.

Ζούμε σε περιοχή που το κόστος ζωής λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ υψηλό, η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αποδεκατίσει τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους χαμηλόμισθους της περιοχής μας.

Δεν αντέχουμε άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα  χρεοκοπούν καθημερινά τα νοικοκυριά, πάρτε μέτρα τώρα.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε την κατεδάφιση όσων χτίστηκαν με κόπο στην περιοχή μας.  

 

DSC_8524

Δεν υπάρχουν σχόλια: